1 2 3 4 5 Skjermbilde fosst1 gunlanut kjerhammars rundatjs skifts sunflower

 

Thomas Tjeltveit i Røde Kors Hjelmeland fortel at dei  nå ønskjer å rekruttera nye redningsmannskapar. Thomas fortel: "Nordsida av Jøsenfjorden er eit satsningsområde, då vi ikkje er så mange aktive på denne sida av fjorden frå før.....


Som aktiv i Røde Kors hjelpekorps vil ein stå på ein alarmplan som kan kallast ut 365 dagar i året - 24 timar i døgnet. Hovudvirke til hjelpekorpset er søk og redningsaksjonar, men vi har også såkalla sanitetsvakter der vi har førstehjelpsvakt på små og store arrangement.  Arbeidet er frivillig, og ein svarar ja og nei ettersom ein er kan møta på aksjonar eller ikkje via eit telefonvarslingssystem.
For å vera aktiv i hjelpekorpset må ein gjennomføra eit kurs som går over tre helger. Me er så heldige at dette er lagt til Sand i Suldal, slik at det vert relativt enkelt for oss på nordsida av Jøsenfjorden å delta :)

Meir info om grunnkurset her på PLAKATEN  for interesserte ligg også på facebooksida "Hjelmeland Røde Kors", kjekt om dei spanderar ein "Like" på Røde Kors "

 

FaceBook
Facebook