Nok ein gong grunn til å heie på Jøsnesprodukta ! BÅDE Eiane Gard OG Buhagen er gått vidare frå delfinale til FINALE i kåringa av landets beste produkter i «Det norske måltid». Buhagen i klassen «Årets drikk» med sin «Musserende eplemost» og Eiane Gard i klassen «Årers sider» for sin «Brist».
Begge produsentane står «på håvet» i innhausting, sortering, safting, tapping og pakking…..og de er ikkje lette å få i tale. Men her har me fått et blinkskot av to av «medarbeidarane» ute i frukthagen: Unge, franske Bastian er epleplukkar BÅDE på Eiane og på Skiftun/Buhagen, med erfaring frå drueplukking i Champagnedistriktet. Her saman med Olga Hjorteland som går fulle dagar heile innhaustingsesongen, i sitt 90-ende år (og har hausta frukt nesten like mange sesongar). Me tippar påstanden om at innhaustinga er i dei beste hender begge stader.
Foto: Jostein Hjorteland
Finalen i «Det norske måltid» er 2. februar 2023 . Følg med – stryk flagget !
Glede i leiren på Eiane over finaleplassen :
Foto:Eiane gard
Tommel opp frå Elodie og Jon på EianeFoto: Eiane gard
Og her er Simon Mathisen i full sving – klar for safting av eplesorten Sunrise på kaien på Skiftun:
Foto: Jostein Hjorteland
Dei to finaleprodukta :
Oppdater deg på Jøsneset
Bli abonnent, og få oppdateringar frå Jøsneset tilsendt på e-post.